ScanAgile18

Press

Press release (Finnish) 22.2.2018

Ketterän kehityksen edelläkävijät kokoontuvat Helsinkiin
– Startup-yritysten kukoistuskausi saattaa olla ohi, mutta ketterät menetelmät ja ajattelumallit ovat elämän ja kuoleman kysymys kaikille organisaatioille

Helsingissä järjestetään 14.-15. maaliskuuta kansainvälisen tason konferenssi ketteristä ajattelumalleista ja kehitysmenetelmistä (agile mindset & development). Kaksipäiväinen ScanAgile kokoaa alan terävimmät huiput Suomesta ja maailmalta keskustelemaan ketteristä ajattelumalleista sekä menetelmistä ja jakamaan viisauttaan myös muille.

Ketteröidy tai kuole

Ketterät menetelmät syntyivät alun perin ohjelmistoteollisuudessa vastareaktiona perinteiseen, kankeaan tapaan tehdä ohjelmistoja. Vanhentuneita menetelmiä pidettiin syyllisinä siihen, että ohjelmistoprojektit olivat hitaita ja kalliita ja lopputulos jätti usein toivomisen varaa.

Ketterissä menetelmissä maailmaa ei suunnitella kerralla valmiiksi, vaan kehitetään nopeatahtisina sykleinä, joiden tuloksena on periaatteessa aina toimiva tuote ja palvelu. Suunnitelmien orjallisen noudattamisen sijaan ollaan valmiita muuttamaan suunnitelmia ketterästi. Viestinnässä taas korostetaan hierarkioiden ja kirjallisen dokumentoinnin asemesta kasvokkaista ja välitöntä yhteistyötä.

”Vaikka ketterien menetelmien juuret ovat ohjelmistoteollisuudessa, me haluamme tuoda ajattelumallin ja työkalut pois ohjelmistoteollisuudesta ihmisten jokapäiväiseen arkeen. Unelmamme on yhteiskunta, jossa kaikilla tasoilla kokeillaan rohkeasti, tehdään arvokkaita asioita, on turvallista olla ja ihmiset voivat hyvin”, tapahtumaa järjestävän Agile Finland ry:n Jonna Tiainen sanoo.

Usein ketterät menetelmät liitetään startup-yrityksiin, mutta todellisuudessa niitä voi ja kannattaa soveltaa kaikenlaisissa organisaatioissa – varsinkin kun Piilaaksossa on virinnyt keskustelu siitä, että startup-buumi on jo ohi ja IT-ala vakiintuu jälleen Amazonin, Applen, Facebookin ja Googlen kaltaisten jättien ympärille.

”Tulevaisuuden nuoret toivot menevät ehkä Facebookille töihin sen sijaan että perustaisivat uuden Facebookin, mutta ketterät menetelmät ovat nopeasti muuttuvassa maailmassa työkaluja, jotka kannattaa omaksua kaikenlaisissa organisaatioissa, myös julkisella sektorilla.”

Nimekkäät esiintyjät ja vakavaa leikkiä legoilla

ScanAgile kokoaa Helsinkiin joukon ketterien menetelmien ja ajattelumallien kirkkaimpia asiantuntijoita maailmalta. Yksi pääpuhujista on alan ”grand old lady” Mary Poppendieck. Hänen oli tarkoitus jäädä eläkkeelle vuosituhannen vaihteessa, mutta sen sijaan hän innostuikin uudistamaan ohjelmistokehityksen vanhentuneita malleja ja on sittemmin kirjoittanut lukuisia alan keskeisiä kirjoja.

Poppendieckin lisäksi konferenssissa kuullaan liutaa muita koti- ja ulkomaisia puhujia, jotka valottavat ketteriä menetelmiä eri näkökulmista.

Tapahtumassa myös leikitään legoilla: keskiviikkoiltapäivän yhdessä sessiossa opetellaan, miten legopalikoilla voidaan mallintaa ja ratkaista hyvinkin monimutkaisia bisnes- ja teknologiaongelmia.

Tapahtuman ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.scan-agile.org.

Perhe- ja lapsiystävällinen teknologiakonferenssi

ScanAgile-konferenssi haluaa myös työskennellä tasa-arvoisemman työelämän puolesta. Tapahtumaan jaetaan ilmaisia lippuja perhevapaalla oleville äideille Mothers in Business -verkoston kautta. Lippuja tapahtumaan jakaa myös Future Female -verkosto. Tapahtumassa on rauhallinen tila imettämiseen, lastenhoitopisteellä on vaippoja ja alle 2-vuotiaat lapset voi tuoda mukanaan ilmaiseksi.

”Olemme luultavasti maailman ensimmäinen teknologiakonferenssi, joka mahdollistaa jotain tällaista. Yleensä tällaiset tapahtumat ovat leimallisesti valkoisen, miespuolisen diplomi-insinöörin pelikenttää. Meillä ei ole mitään heitä vastaan ja olemme iloisia myös heidän mukana olostaan, mutta diversiteetti ei kehity ilman työtä ja asenteiden muutosta”, Tiainen sanoo.

Media tervetullut paikalle

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Agile Finland ry
organizers@scan-agile.org

Clarion